Olen vähän laiskotellut raportoinnin suhteen. Vaikka itse asiassa aika paljonkin kirjoitettavaa olisi.

Verenpaine on jälleen tarkkailussa. Neuvolassa se on aina kohollaan, mutta kotona ei. Tai no, siis  kotona alapaine on mulle normaali, 80-90, jollekin muullehan sekin kai olisi korkea.

Viime sunnuntaina olin Kaapelitehtaalla pentunäyttelyssä, ja siellä on tosi liukkaat lattiat, eikä mattoja. Ja niistä lattioista on koiraharrastajat aina valittaneet. No, tietenkin mä sitten kehässä koiran kanssa liukastuin, ja kaaduin kuulemma melko pahan näköisesti selälleni. Kaatumiseen liittyi kuulemma mm. ilmalento sekä spagaatti.

Itse kaatuminen ei varsinaisesti sattunut, mutta hetken päästä oli selkä kipeä, ja käveleminen ei enää luonnistunut. Ikeassa käytiin kotimatkalla syömässä ja hakemassa vähän tarvikkeita mm. vauvaa varten, esim. pari uutta lipastoa vauvan vaatteille. Mies sai työntää mua pyörätuolissa, koska en olisi kyennyt kävelemään.

Kotiin palattuamme käytiin sitten synnärillä tarkastamassa että kaikki vauvalla varmasti ok, vaikka vauva olikin liikkunut, eikä mitään supisteluja aiheutunut.

No, kaikki hyvin, paitsi että, ultrassa selvisi että vauva on kääntynyt perätarjontaan!! Vielä perjantaina neuvolassa se oli raivotarjonnassa, ja siinä samassa asennossa se oli viihtynyt jo todella kauan. Pää on ollut hyvinkin alhaalla. Ja tämähän ei siis ole mikään kovinkaan aktiivinen vauva, että kyseessä ei tosiaan ole mikään kuperkeikan heittelijä. Joten, vaikka tässä onkin aikaa kääntyä vielä raivotarjontaan, niin pikkaisen jännittää että jumittaako vaan nyt sitten tuohon perätarjontaan samalla tavalla kuin ennen jumitti raivotarjonta-asennossa.

Noh, sitä seurataan nyt kai sitten vielä ensi maanantaina neuvolassa, ja seuraavan viikon torstaina neuvolalääkärissä, ja sen  jälkeen kai tarkastetaan tarjonta vielä ultralla. Ja mikäli ei ole kääntynyt silloinkaan, niin kokeillaan kaiketi kääntämistä.

Tuo selkäkipu paikallistui lopulta vasempaan lonkkaan, joka säteili alaselkään, reiteen, sekä alavatsaan vasemmalle puolelle. Nyt vihdoin tänään lonkkakipu on alkanut helpottaa, ja tuntuu että pystyn kävelemään. Ja  maatessakin löytyy jo jokunen mukava asento. Ajattelinkin kauhulla jo synnytystä kipeän lonkan kanssa, kun tosiaan en pystynyt olemaan makuullani oikein  missään asennossa.

 

Mutta, muuten on sillä lailla asiat hyvin, että kaikki on oikeastaan valmista vauvaa varten. Olen pessyt vauvanvaatteet, laittanut pienimmät jo valmiiksi lipastoon, kaikki tärkeimmät hankinnat on tehty, jopa rintareppu (ei ihan se tärkein). Ja sairaalakassinkin olen pakannut jo vauvan osalta.. Itselleni en sitten keksinytkään sinne vielä oikein mitään pakattavaa. Jotain olovaatteita, mutta kun en oikein tiedä mitä..

Viime viikolla muistin myös etten ole hankkinut villahousuja, ja tilasin niitä pikapikaa käytettynä 6kpl, ja ne tulivatkin samantien. Tämän lisäksi olen tuunaillut noita ÄP:n imsejä vähän yksinkertaisemmiksi lisäämällä niihin tarrat. On sitten tuolle isällekin helpompikäyttöiset. Ja olen myös ommellut muutamat sisävaipat, ja eilen hommasin lisää kangasta TSI-vaippoja varten, joten saa nähdä, kohta meidän vauvalla on kamala kasa vaippoja valmiina, eikä ehditä edes käyttää kaikkia :D No, täytyy tehdä sen verran erilaisia, että pääsee sitten niillä vähän kokeilemaan mikä tuntuu parhaalta.