Keskiviikkona oli pitkästä aikaa neuvola.

Painoa oli tullut taas totutusti lisää, nyt painoin jo 74,9kg, mutta kone laski noin 500g/viikko, ja se on kuulemma ihan normaali. Itsestä tuntuu nuo lukemat hurjilta, kun se on jo yli 10kg enemmän kuin normaalisti. Mutta ei se näy silti missään muualla kuin mahassa, ja vähän rintavarustuksessa, joten  en huolestu.

Hemoglobiini mitattiin  nyt vasta toisen kerran kun se oli ekassa neuvolassa niin  hyvä 130. Ja  hyvä se oli edelleen, 120. Sen suhteen ei siis syytä huoleen

Verenpaine suunnilleen samoissa kuin tähänkin asti.

Vauva oli hauska kun sydänääniä kuunneltiin, se asettui keskelle, soraan navan alle, ja sitten potki tasaisesti päin doppleria, nin että joka potkulla kuului syänäänien sijaan KKKSSSSHHH :D Vilkas mukula, ja sitähän ei häiritä ;)

Muutenkin liikkeet on nyt ihan viikon  sisällä alkaneet oikein selkeästi tuntua vatsan päällekin, mikä on tosi kiva, koska nyt myös mies voi ne tuntea. Vauva herää aamulla samoihin aikoihin kuin mä, hetkeksi. Päivällä se on pääasiassa aika rauhallinen, mutta sitten joskus 19 jälkeen alkaa jytääminen.

Mä koitan nyt vähän tarkemmin vielä seurailla tota syöistäni, lähinnä että kasviksia saisin tarpeeksi, ja ettei hiilareiden määrä ole ihan älytön. Ja ihan hyvältä tuo nyt o taas näyttänyt. Ihan normaalisyömingilläkin.

Viime viikonloppuna käytiin pohjanmaalla miehen suvun luona kyläilemässä, ja sieltä saatiin sitten miehen siskonpojan vanha sitteri, ja yksi ihana anopin neuloma neulepuku, joka on siis myös tuon miehen siskonpojan vanha.

Nyt meiltä ei siis enää puutu sitteriäkään, hankittujen tarvikkeiden lista näyttää tältä: 

- yhdistelmävaunut

- sänky

- turvakaukalo

- sitteri

- kestovaippoja + kestovaippakankaita

- vaatteita (paaaaljon!! ja sisävaatteiden lisäksi mm. toppahaalari, sekä "pehmopuku")

- pari lakanaa

 

Jotain saattoi listasta jäädä poiskin. Mutta siis periaatteessa meillä ei enää paljon oleellisia tarvikkeita mun mielestä puutu. Hoitopöytää ja ammetta, ja sellaista "pienempää".

 

Reissu meni ihan ok, menomatkalla mulla oli tukivyö, niin selkä ei kipeytynyt lainkaan, takaisin tullessa unohdin laittaa tukivyön, mutta silti vain häntäluun ympärys kipeytyi hiukan.